این نوشته ترجمه ایست از مقاله Jayson DeMers در Entrepreneur.com

این روزها راه اندازی وبسایت ، از شاخص های بسیار تعیین کننده در “اعتبار کارآفرینی” است؛ استارتاپ شما بدون داشتن وبسایت مختص خودش، به عنوان یک کسب و کار جا افتاده در نظر گرفته نخواهد شد. بر این اساس راه اندازی وبسایت یکی از دستاوردهای پر ارزش در فرایند رشد و شکل گیری کسب و کار (بویژه آنلاین) شما بوده و مرحله ایست مهم که در برنامه ریزی های شما برای استارتاپتان تاثیر خواهد گذاشت.

راه اندازی وبسایت همزمان که چالش برانگیز است می تواند سرگرم کننده هم باشد. باوجود اینکه توسعه های تکنولوژیک و فنی تا جایی پیش رفته اند که تقریبا همه می توانند وبسایت خودشان را راه اندازی کنند (الگوهایی مثل وردپرس)، راه اندازی وبسایت آنقدر هم بی دردسر نبوده و موانع بزرگی پیش رویتان خواهد بود که می بایست با آن ها روبرو شوید.

۱- پیدا کردن MVP یا محصول حداقلی

اینکه هنگام توسعه و طراحی وبسایت ِ برندمان (Brand) دوست داشته باشیم همه چیز کامل و بی کم و کاست باشد طبیعی است. شما یک چشم انداز جسورانه و جذاب برای استارتاپ خود دارید، چشم اندازی که شما را به هیجان می آورد، دوستش دارید و می خواهید وبسایتتان منعکس کننده ی آن باشد.

در توسعه وبسایت، بهتر است تسلیم وسوسه اضافه کردن ویژگی های جدید به آن نشوید. سعی نکنید با ایجاد شکل های تازه تولید محتوا از استراتژی های تولید محتوای قدیمی تان پیشی بگیرید، برای افزودن کاربردها و کارکردهای جدید به وبسایت وسواس نداشته باشید. به جای آن سعی کنید از محصول حداقلی یا MVP استفاده کنید. این محصول حداقلی شامل ویژگی هایی است که برای عملیاتی کردن وبسایت به آن نیاز دارید. برای بسط دادن کارکردها عجله نکنید.

مقاله مرتبط: MVP چیست؟ :Lean StartUp

۲- طراحی و انتخاب چیدمان

طراحی و چیدمان (طرح بندی)، فاکتورهایی تاثیرگذار در اثر بخشی وبسایت هستند. یک چیدمان خوب باید بتواند کاربران تازه وارد را بخوبی راهنمایی و کمک کند. همچنین این فاکتورها در ترغیب خوانندگان به انجام عمل مورد نظر شما، بررسی بخش های مختلف و اصطلاحا در چرخیدن کاربران در وبسایت موثر بوده و در بازگشت یا عدم بازگشت آنان نقشی تعیین کننده دارند.

اگر از قالب های آماده استفاده می کنید و قصد دارید وبسایت خود را با هزینه ای کم راه اندازی کنید، طبیعتا انتخاب های شما محدود خواهد بود. در صورت امکان سعی کنید از طراحان با استعداد و حرفه ای کمک بگیرید، چراکه یک طراحی خوب و متناسب با کسب و کار شما، می تواند نقش مهمی در دستیابی به یک نرخ تبدیل (Conversion Rate) خوب داشته باشد.

۳- بهینه سازی های درون صفحه ای

طراحی و تولید محتوا برای وبسایت نیز با چالش های خاص خود همراه است. عناوین صفحات را می بایست به درستی انتخاب کنید، می توانید از عناوین روتینی مانند “تماس با ما” یا “درباره ما” استفاده کنید و یا دنبال عناوینی خلاقانه بگردید.

پس از راه اندازی وبسایت شروع به نوشتن مطلب در آن خواهید کرد، از نوشتن شعار و عبارات جالب توجه در صفحه اصلی تا متن های چند پاراگرافی در صفحات مختلف و وبلاگ. مطالب شما می بایست صدای برند کسب و کارتان باشد، لحن خاص خودتان را داشته و منعکس کننده هویت شما باشد. علاوه بر آن این مطالب می بایست برای مخاطبانتان مفید بوده و آنقدر قانع کننده نوشته شده باشند که کاربران را به انجام عمل مورد نظر شما ترغیب کنند. 

۴- بهینه سازی برای موتورهای جستجو ، SEO یا Search Engine Optimization

SEO یا بهینه سازی موتورهای جستجو از مهم ترین راهبردهای بازاریابی در دنیای امروز، و تقریبا شناخته شده ترین کانال بازاریابی آنلاین است. این راهبرد نسبتا ارزان است و به ویژه برای استارتاپ ها اهمیت زیادی دارد. با استفاده از SEO می توانید حضور خود را در فضای آنلاین پر رنگ تر کنید، کاری کنید که مشتریان بالقوه شما، یعنی کسانی که راه حل مشکلشان را در اینترنت جستجو می کنند ساده تر شما را پیدا کنند. 

لازمه SEO خوب، بازاریابی محتوایی مداوم درون صفحه است و علاوه بر آن نیاز دارید جایی خارج از چارچوب وبسایت، محتوای خود را در معرض دیگران قرار داده و لینک سازی کنید.

قبل از شروع پروسه بهینه سازی برای موتورهای جستجو، باید اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما به لحاظ فنی و از منظر سئو ساختار سالمی داشته باشد.

مقاله مرتبط: چگونه سئو کپی رایتر خوبی باشیم؟

۵- Calls-to-action

call to action یا به شکل خلاصه CTA ابزاری است که با استفاده از آن کاربرانتان را به انجام عملی خاص، مانند بازدید از یک صفحه، ترغیب می کنید. این کار می تواند با استفاده از یک نوشته کوتاه، طراحی یک دکمه یا فرم از پیش طراحی شده انجام شود.

روش های متعددی برای استفاده از CTAها وجود دارد؛ از هر روشی که استفاده می کنید باید مطئن باشید که هدایت کاربران به سمتی خاص، به آنها در حل مشکلشان کمک می کند. از Call to Action مکررا استفاده کنید ( البته نه به شکل اغراق شده).

شاید برجسته‌ترین و مهمترین ویژگی متمایز دیجیتال مارکتینگ نسبت به روش‌های سنتی‌تر بازاریابی، قابلیت اندازه گیری و مانیتورینگ عملکرد فعالیت‌ها در آن است. از ابزار‌های اندازه گیری مانند گوگل آنالیتیکس و یا Heatmapها استفاده کنید و با A/B تست و تغییر رنگ، متن یا محل قرارگیری CTAها بهترین نسخه آن را پیدا کنید.

۶- میزبانی وب و Hosting

ممکن است در نگاه اول این موضوع تصمیم چندان مهمی به نظر نرسد، اما شرکت میزبانی وبی که انتخاب می کنید می تواند تاثیر زیادی بر عملکرد اولیه وبسایت شما داشته باشد. انتخاب شما  بر هزینه ها و محدودیت های کارکردی وبسایتتان اثر می گذارد. استفاده از خدمات شرکت میزبانی وبی باپشتیبانی فنی ۲۴/۷ و به موقع بویژه برای تازه کارها می تواند حائز اهمیت باشد. 

۷- ایجاد تکانه های اولیه

پایان پروسه راه اندازی وبسایت، نقطه شروع پروسه ی دیگری است. پس از تکمیل و راه اندازی باید با استفاده از بازاریابی محتوایی، تبلیغات و دیگر روش های بازاریابی آنلاین، شروع به جذب و افزایش ترافیک ورودی به وبسایت کنیم.

راه اندازی وبسایت کاری پرتنش و دشوار است، اما به یاد داشته باشید: سعی نکنید پیش از راه اندازی همه چیز کامل باشد و در این مورد وسواس به خرج ندهید، امکان اصلاح و تغییر همیشه وجود دارد. بهترین MVP را که می توانید بسازید، اما با کمال گرایی زمان Launch کردن را به تعویق نیاندازید.

لطفا در بازنشر این مطلب منبع آن را ذکر کنید.

hyperlink

Share This

خواندن این مطلب به شما کمک کرد؟

شما هم به دیگران کمک کنید و آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.