طولانی تر شدن توضیحات متا در نتایج گوگل و تاثیر آن بر سئو

توضیحات متا و نحوه نمایش نتایج جستجو در گوگل به تازگی تغییرات مهمی داشته و محدودیت تعداد کاراکترهای قابل استفاده در آن تغییر کرده است. در نگاه اول شاید آنقدرها چشمگیر به نظر نرسد؛ اما این افزایش تعداد کاراکتر مجاز در توضیحات متا، تاثیر قابل توجهی بر سئو و در نحوه جذب مخاطب خواهد داشت.

این تغییر هم در نسخه دسکتاپ و هم در نتایج جستجوی نشان داده شده در موبایل اعمال شده است. البته محتوای توضیحات، کماکان از تگ Meta Description موجود در صفحات وب دریافت و به کاربران نشان داده می شود.

در ۲۲ نوامبر ۲۰۱۷ گوکل رسما اعلام کرد که «ما طول محتوای متنی و تعدا کاراکتر نشان داده شده در نتایج ارگانیک جستجو را افزایش داده ایم».

به عنوان مثال اگر عبارت «نیچ مارکتینگ» را جستجو کنید خواهید دید که تعداد کاراکترها و کلمات نشان داده در نتیجه جستجو به مراتب بیش از آنچیزی است که انتظارش را داریم.

هرچند در بیش از ۹۰ درصد موارد Meta Description های نوشته شده از محدودیت سابق ۱۶۵ کاراکتر پیروی می کنند، اما بزودی با وبسایتهایی روبرو خواهید شد که از کلمات و جملات بیشتری برای معرفی صفحاتشان در نتایج جستجوی گوگل استفاده کرده اند.

افزایش طول توضیحات متا در گوگل

در حالت قبلی نهایتا ۲ یا ۳ خط نوشته به عنوان توضیحات زیر نتایج جستجو می دیدیم که با تغییر جدید، این مقدار تا ۴ ، ۵ و یا حتی ۶ خط هم می تواند افزایش یابد.

عبارت “Net Neutrality Bill” را در گوگل جستجو کنید. توضیحات متا در نتایج جستجوی مربوط به ویکی پدیا ۲۷۸ کاراکتر و در نتیجه مربوط به وبسایت savetheinternet.com ، شامل۲۷۱ کاراکتر می شود.

این تغییر به کاربران در انتخاب بهترین نتیجه جستجو، و به طریقی به گوگل در واقعی تر شدن سنجش میزان ارتباط صفحه با عبارت مورد جستجو کمک می کند. این تغییر کوچک تاثیر زیادی در سئو خواهد داشت و البته افزایش تعداد کاراکتر لزوما به نفع شما نخواهد بود و با توجه به نوع و میزان پیچیدگی محتوا و حتی نحوه نگارش و کپی رایتینگ ، می تواند CTR را افزایش یا کاهش دهد.

چه چیزی تغییر کرده؟

دو تغییر بدیهی: یکی طول توضیحات متا و دیگری چهارچوبهای مربوط به آن.

در محدودیت قبلی سعی می کردیم تعداد کاراکترهای توضیحات متا را بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ و در حالت ایده آل ۱۶۵ کاراکتر نگه داریم. اما گوگل اعلام کرده که در این آپدیت هیچ محدودیتی برای تعداد کاراکترهای توضیحات متا در نظر نگرفته است. علیرغم این اعلام، Danny Sullivan در حساب رسمی توییترش نوشته که تعداد کاراکترها بیش از ۳۲۰ نخواهد بود.

آپدیت جدید گوگل از چه زمانی اجرا می شود؟

این اتفاق از چه زمانی شروع شده؟ از اواسط نوامبر ۲۰۱۷.

از ۲۲ام نوامبر ۲۰۱۷ داده های جمع آوری شده در SISTRIX  ، آرام آرام این تغییرات را ثبت و درک کرد. از ۴ دسامبر ۲۰۱۷ همانطور که داده ها نشان می دهند، در بیش از ۵۰ درصد نتایج جستجو حداقل یک نتیجه (از ۱۰ نتیجه) با توضیحات متای بیش از ۱۸۰ کاراکتر وجود دارد.

بیشتر نتایج جستجو هنوز از همان الگوی قدیمی و از محدودیت ۱۶۰ کاراکتری پیروی می کنند. از صفحات مهم‌تان شروع کنید، و توضیحات متای لندینگ پیج های مهم تان را مطابق با الگوی جدید بهینه سازی کنید.

این تغییرات چه تاثیری بر سئو خواهند گذاشت؟

تاثیر این تغییر را از سه جهت می توان بررسی کرد:

۱- نحوه نگارش و بهینه سازی توضیحات متا تغییر خواهد کرد.

طبیعتا حالا که فضای بیشتری داریم متفاوت خواهیم نوشت. بیشتر سعی در ترغیب کاربران به کلیک کردن خواهیم داشت و همزمان باید سعی کنیم تا جای ممکن پاسخ کاربران را در توضیحات متا بگنجانیم؛ حتی اگر ترافیک ورودی را فدای «کمک به کاربران» کرده باشیم. چرا که در این حالت شانس بیشتری برای بهبود رنک گوگل خواهیم داشت.

۲- نرخ کلیک شما (CTR) تغییر خواهد کرد.

ممکن است تعداد کلیک ها و ورودی ارگانیک شما کاهش پیدا کند.

بیایید محتوای وبسایت را به دو حالت پیچیده و ساده تقسیم کنیم. وقتی کاربران دنبال پاسخ سوالی ساده در گوگل می گردند، توضیحات بیشتر در صفحه نتایج ممکن است آنها را از ورود به وبسایت و مطالعه بیشتر بی نیاز کند. بر عکس، اگر موضوعی پیچیده مثلا «شکل گیری ابر نو اختر» را در گوگل جستجو می کنند، توضیحات بیشتر می تواند آنها را قانع کند که در وبسایت شما پاسخ سوالشان را خواهند یافت.

۳- نتایج پایین تر شانس کمتری خواهند داشت.

این افزایش تعداد کاراکتر باعث خواهد شد تا نتایج جستجو فضای بیشتری از صفحه را اشغال کنند. بر فرض اگر سابق بر این ۵ یا ۶ نتیجه جستجو بدون اسکرول کردن قابل مشاهده بود، با آپدیت جدید این عدد به ۳ یا ۴ کاهش خواهد یافت؛ و البته این مشکل در حالت موبایل جدی تر هم خواهد بود.

علاوه بر این، برای مسائل ساده، همانطور که بالاتر گفتیم، خود به خود نیاز به اسکرول کردن برطرف خواهد شد.

متخصصین سئو چه کار کنند؟

حالا چکار کنیم؟ یک لیست اولویت بندی شده تهیه کنید. صفحات فرود مهم تر و صفحاتی که ترافیک بیشتری از سرچ ارگانیک گوگل دارند را مشخص کنید و با در نظر گرفتن موارد بالا مجددا محتوای توضیحات متای آنها را بهینه سازی کنید.

اگر CMS مورد استفاده شما بصورت پیش فرض محدودیت ۱۶۵ کاراکتری برای توضیحات متا در نظر می گیرد، ساختار آن را تغییر دهید به گونه ای که تعداد کاراکتر به حداقل ۲۳۰ و حداکثر ۳۲۰ محدود شود.

Share This

خواندن این مطلب به شما کمک کرد؟

شما هم به دیگران کمک کنید و آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.